新西兰天维网社区

标题: 更新~姐姐的bb終於出世了!! [打印本页]

作者: luvwai    时间: 2008-4-17 18:37:50     标题: 更新~姐姐的bb終於出世了!!

4月12 日...akl 時間 1100pm多 (香港時間7點多) ..才跟姐姐通電話 !!
她才跟我說肚子開始痛...感覺很快寶寶就要出生...怎料.. 800am 媽媽打來
跟我說姐姐生了...好神奇..晚上才跟姐通電話..早上就收到媽媽電話說生了!!
真的很高興,,很興奮 !!!媽媽說10 點多( 香港時間)她開始作動...最後媽媽把她
送去醫院...11點就進去產房.. 12點多就生了...不過......姐姐生完後...有點發燒跟
高血壓...要好好休息 !! 而寶寶..因為早了半個月出世..體重很輕...要留在兒科觀察 !!
現在姐姐出院了..但寶寶還要留在醫院~~聽姐姐說..寶寶身上有很多針..又有小管插在口中
好痛苦...聽到都很想哭~~不過現在寶寶體重 重了一點~~ 希望寶寶快點出院...
很期待姐姐跟寶寶回來akl ...

寶寶前幾天終於出院了 ...

很可憐..身上都插著一條一條的管

作者: fishinsky    时间: 2008-4-17 20:50:50

恭喜恭喜了。有照片看吗。
作者: luvwai    时间: 2008-5-4 20:10:52

作者: Wooowa    时间: 2008-5-4 22:47:19

其实孩子长得挺漂亮的,现在还小,慢慢长开了就好了。
作者: ˇ桃桃    时间: 2008-5-4 23:00:49

感觉宝宝的手指头是肿的....
作者: Kit    时间: 2008-5-4 23:09:25

可怜的小BB, 希望他早日出院。
作者: 梦亭    时间: 2008-5-5 00:18:41

好小啊,多重呢?我的宝宝提早了6周好像都没他小呢
作者: lipscandy555    时间: 2008-5-5 00:57:45

可爱bb, 祝你健康!

作者: 落泪蝴蝶    时间: 2008-5-5 12:08:28

so cute........
作者: TT_baby    时间: 2008-5-5 16:03:57

头发好多
羡慕啊
作者: poppy2007    时间: 2008-5-5 19:17:05

图片太小了,看得不过瘾~~~~~~~~~~~~~
作者: 添添妈妈    时间: 2008-5-5 21:16:14

好可怜啊,早日康复阿
作者: 小七七    时间: 2008-5-5 22:26:45

早产半个月应该是正常啊~
宝宝好可爱哦
作者: angie    时间: 2008-5-6 01:50:56

我岩岩想POST上去...但係唔識整.....
BB個名叫劉鎧樊....ENG名叫 Alfred.....
好不好听 ???

我現在在sz....我好想回香港....
我tmd听到她的聲音就
覺得煩...
見到佢就想死....
假人假議...

成能日抱住我個仔....
今晚食番個陣我激左佢一激...激到佢成晚唔出聲...
佢可能仲更加生我氣r...
li幾日有人黎睇bb...見我一行開就係咁同人講我...話我li樣話我個樣.
不過好采我唔駛求佢....唔貪佢d錢......所以我唔駛听佢話...
可能係因為咁樣所以佢咁曾我掛....
不過我睇死佢ga la....咁岩我地屋企無錢者...如果我地屋企大把錢...
我就算再唔听佢話....再激佢.....佢都會對我好好.....咩都話我岩晒ga la...
佢li d 咁既人...睇錢者......又貪心...又自私...心地又bad......
如果我個仔比佢臭 ?? 大左都唔知會變成點lo....

欢迎光临 新西兰天维网社区 (http://bbs.skykiwi.com/) Powered by Discuz! X2