新西兰天维网社区

标题: 紐西蘭廣東同鄉聚會現場照片新鮮上傳! [打印本页]

作者: Shell    时间: 2005-9-5 04:35:50     标题: 紐西蘭廣東同鄉聚會現場照片新鮮上傳!

琴晚既聚會可以話係相當成功,首先一定要多謝甘多位來到捧場既同鄉們,人數大概有36,7個(不分先來後到既),一度導致個場都差D坐唔落;然後係要多謝我地今次聚會既組織人文少及各位負責人,車夫,主持,司儀等等既大力支持同協助;最後要講句,由於今次聚會準備時間實在唔係太多,而且組織方初次舉辦呢种活動經驗不足,聚會中出現咗D無預期到既狀況同埋一D令大家唔係太滿意既地方,實在係抱歉,同時希望大家可以諒解同支持,我地亦都有動力為以後繼續組織聚會,同時不斷吸取教訓同積累經驗,相信係來緊既日子,我地既聚會一定會更加成功。
好嘞,廢話少講,去片!

作者: ┈℡ず楠シ    时间: 2005-9-5 05:11:53

女呢?......................
作者: 徹底無情    时间: 2005-9-5 05:14:19

淨係一張????????
作者: 蓝魔之泪    时间: 2005-9-5 08:24:53

点解净得一张相架??????????????
作者: turbojoys    时间: 2005-9-5 12:02:39

i wish i coud be one of the organisers next time   .....................
作者: V_DUB    时间: 2005-9-5 12:08:40

晕。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。我以为很多相片
作者: 维仔    时间: 2005-9-5 13:01:52

大佬~~你系都压缩下啲相先啦~~~八百几K一张
作者: Shell    时间: 2005-9-5 13:41:00

係啦係啦,我琴晚唸住試下用附件發睇下效果先既,點知我屋企個網突然之間變到龜爬甘慢,所以先發得一張,而且後尾根本入唔到sky啦,以爲張試驗帖無法出去啦,點知居然發咗而且俾文少設置咗高亮,真係烏龍……
稍候我會編輯下d相然後再發上來嘎啦,大家少安毋躁,sorry sorry~~
作者: 跆拳道俊少    时间: 2005-9-5 14:26:25

顶咯!我连一张都见吾到啊!
作者: Candy_Boy    时间: 2005-9-5 14:28:18

我都系, 1涨都体吴到
作者: 餵食MaoMao    时间: 2005-9-5 14:38:05

顶咯!我连一张都见吾到啊
作者: 冬冬    时间: 2005-9-5 14:55:21

睇唔到啊~~~SHELL哥哥发上传。。。。。。
作者: 蓝魔之泪    时间: 2005-9-5 15:02:35

Shell哥你再唔发D相上来既话我睇你会引起民愤架!!!!为左你生命安全着想都系快手小小啦~~~
作者: 魔幻天空    时间: 2005-9-5 15:05:56

照片在哪里?照片在哪里?照片在哪里?照片在哪里?照片在哪里?照片在哪里?照片在哪里?照片在哪里?照片在哪里?照片在哪里?照片在哪里?照片在哪里?照片在哪里?照片在哪里?照片在哪里?照片在哪里?照片在哪里?照片在哪里?照片在哪里?照片在哪里?照片在哪里?照片在哪里?照片在哪里?照片在哪里?照片在哪里?照片在哪里?照片在哪里?照片在哪里?照片在哪里?照片在哪里?照片在哪里?照片在哪里?照片在哪里?照片在哪里?照片在哪里?照片在哪里?照片在哪里?照片在哪里?照片在哪里?照片在哪里?照片在哪里?照片在哪里?照片在哪里?照片在哪里?照片在哪里?照片在哪里?照片在哪里?照片在哪里?照片在哪里?照片在哪里?照片在哪里?照片在哪里?照片在哪里?照片在哪里?照片在哪里?照片在哪里?照片在哪里?照片在哪里?照片在哪里?
作者: 餵食MaoMao    时间: 2005-9-5 15:07:06

楼上2位冷静吓先................................
作者: 冬冬    时间: 2005-9-5 15:12:13

哈哈,激起民愤啦。。。。。。。
作者: Otis    时间: 2005-9-5 16:38:27

照片在哪里?照片在哪里?照片在哪里?照片在哪里?照片在哪里?照片在哪里?照片在哪里?照片在哪里?照片在哪里?照片在哪里?照片在哪里?照片在哪里?照片在哪里?照片在哪里?照片在哪里?照片在哪里?照片在哪里?照片在哪里?照片在哪里?照片在哪里?照片在哪里?照片在哪里?照片在哪里?照片在哪里?照片在哪里?照片在哪里?照片在哪里?照片在哪里?照片在哪里?照片在哪里?照片在哪里?照片在哪里?照片在哪里?照片在哪里?照片在哪里?照片在哪里?照片在哪里?照片在哪里?照片在哪里?照片在哪里?照片在哪里?照片在哪里?照片在哪里?照片在哪里?照片在哪里?照片在哪里?照片在哪里?照片在哪里?照片在哪里?照片在哪里?照片在哪里?照片在哪里?照片在哪里?照片在哪里?照片在哪里?照片在哪里?照片在哪里?照片在哪里?照片在哪里?
作者: BeautyJoey    时间: 2005-9-5 16:47:17

车! 都无相睇既!
作者: 928938    时间: 2005-9-5 17:25:06

作者: 有乜名无人用噶    时间: 2005-9-5 17:25:21

相啊!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!相啊!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!相啊!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!相啊!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!相啊!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!相啊!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!相啊!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!相啊!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!相啊!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!相啊!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!相啊!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
作者: 芝芝说    时间: 2005-9-5 18:16:48

抗议

换相

甘既样,以后点见人!
作者: 冬冬    时间: 2005-9-5 18:22:17

恩恩。。。。。。。。换左。。。。
作者: Candy_Boy    时间: 2005-9-5 18:30:14

原帖由 芝芝说 于 2005-9-5 18:16 发表
抗议

换相

甘既样,以后点见人!

haha
我都觉得系阿
作者: 芝芝说    时间: 2005-9-5 18:32:24

救命啊!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
作者: Candy_Boy    时间: 2005-9-5 18:33:06

咚咚系边个啊??
作者: 芝芝说    时间: 2005-9-5 18:45:17

原帖由 Candy_Boy 于 2005-9-5 18:33 发表
咚咚系边个啊??

好曖昧既sexual position啊……]

坐系度果个.......
作者: 餵食MaoMao    时间: 2005-9-5 18:46:09

好彩无露面@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
作者: 痴线低低Benz    时间: 2005-9-5 18:49:11

系囖.竟然冇楼上嗰位....

点做野架.你哋...
作者: 餵食MaoMao    时间: 2005-9-5 18:51:00

原帖由 痴线低低Benz 于 2005-9-5 18:49 发表
系囖.竟然冇楼上嗰位....

点做野架.你哋...

无米几好@@@@@
如果5系以后系条街度比人认得就5好啦@@@@@@@
哈哈哈哈@@@@@@@@
作者: sbjzt    时间: 2005-9-5 18:53:39

维爷呢?睇唔清距个样播~
作者: 跆拳道俊少    时间: 2005-9-5 18:55:24

终于见到相啦!不过蓝兄张也有D搞笑!
作者: Otis    时间: 2005-9-5 21:19:41

wa........................唔知讲乜好啦~竟然有特写!!~~希望唔好吓亲人哋啦!!哈哈哈
作者: 蠢蠢ゼ文仔    时间: 2005-9-5 21:28:59

丢。。。。。。。。。。。。。。
唔好摆我出黎啦
影得好丑。。。。。。。。。。。。
作者: GTUO    时间: 2005-9-5 23:01:53

先用PS去红眼了再传阿
作者: pkhui    时间: 2005-9-5 23:14:38

我全部看到哦.....
哇``有位靓女,影到她对眼红左啊....要处理下先啊!
作者: 维仔    时间: 2005-9-5 23:39:10

好彩睇吾清楚我~~哈哈哈哈
作者: 蓝魔之泪    时间: 2005-9-5 23:50:11

原帖由 跆拳道俊少 于 2005-9-5 18:55 发表
终于见到相啦!不过蓝兄张也有D搞笑!

顶,,,你话我张啊???点搞笑啊????
作者: allen3    时间: 2005-9-6 00:06:20

我张相个样都够衰!!!!
作者: 冬冬    时间: 2005-9-6 00:38:43

..................................hehe
作者: 蓝魔之泪    时间: 2005-9-6 00:56:38

原帖由 allen3 于 2005-9-6 00:06 发表
我张相个样都够衰!!!!

你妈系你个死人淫样影衰我乍~~~~~~~
作者: blew    时间: 2005-9-6 01:16:06

边个系啊SHELL啊?最缞过晚我上班去悟到啊。。。
作者: 餵食MaoMao    时间: 2005-9-6 01:18:51

做掌上压果个.........................
作者: 荳莎貓    时间: 2005-9-6 03:15:01

強烈要求刪“歌后“個張!!!!!

我5做人喇!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
作者: Shell    时间: 2005-9-6 03:19:58

睇來唔發會引起公憤,發咗又係引起公憤,做人真係難……
作者: turbojoys    时间: 2005-9-6 04:10:50

shell哥,,,,,,不洗惊,,,我保持neutral的,,,,,,,,

只要你保持良好心态,,,,,再接再厉,,,,下次再整反个有声有色的聚会
作者: Shell    时间: 2005-9-6 04:22:52

原帖由 turbojoys 于 2005-9-6 04:10 发表
shell哥,,,,,,不洗惊,,,我保持neutral的,,,,,,,,

只要你保持良好心态,,,,,再接再厉,,,,下次再整反个有声有色的聚会

有你呢句就夠啦~~
作者: 金蛇恶贼    时间: 2005-9-6 06:36:43

啊蛋姐只脚好粗啊~~~

咚咚咚咚咚边个系啊,,,唔记得左个样添!~~
作者: 一叶幽蓝    时间: 2005-9-6 06:39:32

果然有美女...................
作者: V_DUB    时间: 2005-9-6 11:47:54

果然有美女...................
作者: 冬冬    时间: 2005-9-6 12:16:12

哈哈哈哈哈哈,死BEN,你竟然唔记得我?
作者: ┈℡ず楠シ    时间: 2005-9-6 12:53:33

雙雄還係暗戰啊?
作者: 维仔    时间: 2005-9-6 13:00:03

系无间道.................................
作者: ┈℡ず楠シ    时间: 2005-9-6 13:09:26

變臉............
作者: ┈℡ず楠シ    时间: 2005-9-6 13:14:29

呢條友聼聞還差我地71個人,呢條數點計先???
作者: ┈℡ず楠シ    时间: 2005-9-6 13:16:25

好len假.............
作者: ┈℡ず楠シ    时间: 2005-9-6 13:17:54

好明顯係度坤水.....................
作者: ┈℡ず楠シ    时间: 2005-9-6 13:20:36

VS

邊個夠份量d???
作者: ┈℡ず楠シ    时间: 2005-9-6 13:21:58

俾個甘有份量嘎人壓住,深表同情............
作者: 蓝魔之泪    时间: 2005-9-6 14:35:39

呵呵,,D相真系几搞笑个窝~~~~
作者: 维仔    时间: 2005-9-6 14:53:14

系夺面双雄~~~~~~~~~~~~~~
作者: toto515    时间: 2005-9-6 15:14:39

都搞 得几好啊。。。。
作者: 餵食MaoMao    时间: 2005-9-6 15:17:19

原帖由 冬冬 于 2005-9-6 12:16 发表
哈哈哈哈哈哈,死BEN,你竟然唔记得我?

边个系BEN啊@@@@@@@@@@@@@
作者: dannyliu1    时间: 2005-9-6 15:30:56

作者: 囡囚囨囚囨図    时间: 2005-9-6 17:05:49

原帖由 芝芝说 于 2005-9-5 18:16 发表
抗议

换相

甘既样,以后点见人!

系囖系囖...點出得街吖?~?删咗距啦...求吓你啦...
作者: 冬冬    时间: 2005-9-6 17:12:02

原帖由 餵食MaoMao 于 2005-9-6 15:17 发表

边个系BEN啊@@@@@@@@@@@@@

巨果晚无来到。。。。。放飞机
作者: 餵食MaoMao    时间: 2005-9-6 17:31:27

原帖由 冬冬 于 2005-9-6 17:12 发表

巨果晚无来到。。。。。放飞机

喔@@@@@@@@@@
原来系甘啊@@@@@@@@@@@@
作者: 荳莎貓    时间: 2005-9-6 17:35:38

好多人都放飛機喇。。。。。。。
作者: beck@    时间: 2005-9-6 17:43:08

支持一下!!!!!!!!!!
作者: Otis    时间: 2005-9-6 17:52:22

琴晚打雀我好想去架!!我好想學嘢架~不過要番早上8點.....so.....555555哇......
作者: 痴线低低Benz    时间: 2005-9-6 18:13:56

原帖由 Otis 于 2005-9-6 17:52 发表
琴晚打雀我好想去架!!我好想學嘢架~不過要番早上8點.....so.....555555哇......

呸呸呸呸呸..........................
作者: FREEDOM    时间: 2005-9-6 18:31:59

除佐阿蛋之外,都无几个识。。。。。。

我真系失败`~~~
作者: Candy_Boy    时间: 2005-9-6 19:12:42

边个帮手贴 咚咚 张相出离体下~~~~~~~~~~
作者: Shell    时间: 2005-9-6 20:14:28

原帖由 痴线低低Benz 于 2005-9-6 18:13 发表

呸呸呸呸呸..........................

係都呸你先啦飛機佬~~
作者: Shell    时间: 2005-9-6 20:32:35

原帖由 Candy_Boy 于 2005-9-6 19:12 发表

已經有,自己睇~~
作者: Candy_Boy    时间: 2005-9-6 21:06:42

原帖由 Shell 于 2005-9-6 20:32 发表

已經有,自己睇~~

边个系阿, 第几张, 边个?
作者: Shell    时间: 2005-9-6 21:07:55

自己估~~
作者: turbojoys    时间: 2005-9-6 22:10:48

allen 3,,,,,,,,,,,,,,我帮你搞的果张特写有蹄头肋!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
作者: normanxie    时间: 2005-9-7 00:01:51

Otis好大噶头啊.........................
作者: 艾薇儿v    时间: 2005-9-7 03:31:58

支持支持~~~~~~看来气氛不错  大家都蛮开心的

谁来解说一下每张照片里的人物???????   搬个板凳进来等
作者: ┈℡ず楠シ    时间: 2005-9-7 04:45:27

原帖由 Otis 于 2005-9-6 17:52 发表

睇唔出...
作者: ┈℡ず楠シ    时间: 2005-9-7 07:02:53

原帖由 FREEDOM 于 2005-9-6 18:31 发表
除佐阿蛋之外,都无几个识。。。。。。

我真系失败`~~~

唔好扮唔識,睇清楚d....****你
作者: 雷童    时间: 2005-9-7 09:48:22

广东的帅哥美女。。。。。。。。。。。。。。。。。。支持原创。。。。。。。。。。。。。。。。。。。我哈哈哈哈哈哈!
作者: Candy_Boy    时间: 2005-9-7 11:59:51

原帖由 Shell 于 2005-9-6 21:07 发表
自己估~~

cher = 无讲
作者: 流浪啊    时间: 2005-9-7 12:31:14

不错。。。。。。。。。。。。。
作者: V_DUB    时间: 2005-9-7 12:33:28

谁来解说一下每张照片里的人物???????   搬个板凳进来等
作者: 冬冬    时间: 2005-9-7 13:59:16

原帖由 Candy_Boy 于 2005-9-6 19:12 发表

你罗张相托啊。我好丑样架。。。
作者: ┈℡ず楠シ    时间: 2005-9-7 14:03:00

睇得出..............
作者: gogogowrx    时间: 2005-9-7 14:27:19

我无去...................................................................................
作者: Otis    时间: 2005-9-7 15:05:45

原帖由 ┈℡ず楠シ 于 2005-9-7 04:45 发表

睇唔出...

你唔觉得我学嘢学得好快咩!~~哈哈哈!!~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
作者: Otis    时间: 2005-9-7 15:06:53

係啊~~我个头好大架~~哈哈哈~~!!!
作者: Shell    时间: 2005-9-7 15:07:13

原帖由 艾薇儿v 于 2005-9-7 03:31 发表

鑒于都是用廣東話作的説明,恐怕不少朋友都看不懂,所以我願意提供全程翻譯和解答疑問,呵呵~~
作者: ┈℡ず楠シ    时间: 2005-9-7 15:07:31

原帖由 Otis 于 2005-9-7 15:05 发表

你唔觉得我学嘢学得好快咩!~~哈哈哈!!~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

唔多覺...
作者: 荳莎貓    时间: 2005-9-7 15:19:39

To: gogogowrx

你點解5去嘅???

好似你之前叫得好大聲嘎喔。。。。

作者: Shell    时间: 2005-9-7 15:29:52

原帖由 ┈℡ず楠シ 于 2005-9-7 15:07 发表

唔多覺...

甘做雞係咪cheap d嘎?
作者: 蓝魔之泪    时间: 2005-9-7 15:38:40

楼上既咩意思啊???5明啊.......
作者: toto515    时间: 2005-9-7 15:45:18

精华。。。。。。。。。。。。。。。
作者: 艾薇儿v    时间: 2005-9-7 17:45:09

原帖由 Shell 于 2005-9-7 15:07 发表

鑒于都是用廣東話作的説明,恐怕不少朋友都看不懂,所以我願意提供全程翻譯和解答疑問,呵呵~~

好~~让大家了解广东朋友的重任交付给牛同学了

强烈期待ing..........
作者: 蓝魔之泪    时间: 2005-9-7 20:45:39

楼上的那位版猪MM,,听他们说你好像很PL啊,,是不是真的啊????
作者: Otis    时间: 2005-9-7 22:23:37

原帖由 Shell 于 2005-9-7 15:29 发表

甘做雞係咪cheap d嘎?

哈哈~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
作者: 维仔    时间: 2005-9-7 23:23:01

原帖由 蓝魔之泪 于 2005-9-7 20:45 发表
楼上的那位版猪MM,,听他们说你好像很PL啊,,是不是真的啊????

淫贼啊~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

欢迎光临 新西兰天维网社区 (http://bbs.skykiwi.com/) Powered by Discuz! X2